Groeten uit Berg en Dal
ons binnenste buitenland
markante gebouwen, monumenten en betoverende natuur

in deze serie foto's nemen wij u mee op een rondgang langs de meest beeldbepalende gebouwen en buitenplaatsen van Berg en Dal. Het merendeel is in particuliere handen en derhalve niet toegankeiijk. Wel kunt u vanaf de openbare weg volop genieten van de aantrekkelijke architectuur van deze luxueuze onderkomens. Ook nemen we een duik in het verleden en tonen we u foto's van de hotspots van weleer en geven we de geheimen van Berg en Dals natuur prijs. 


Albums / markante gebouwen, monumenten en betoverende natuur / veranda conferentiecentrum Holthurnse Hof, v.m. volkshogeschool Ons Erf

in de onmiddelijke nabijheid van dit gebouw waren aan het begin van onze jaartelling de Romeinse aardewerkovens van het roemruchte Tiende Legioen gesitueerd. Het 5000 man tellende legerkorps was gelegerd op het Kops plateau in Nijmegen, een strategisch, goed verdedigbare plek op de stuwwal. In de Holdeurn te Berg en Dal waren de Romeinen bijzonder nijver en vervaardigden op grote schaal aardewerk en dakpannen. Het was het grootste industriele complex in het noordelijk deel van het Romeinse rijk.

Categorie├źn