Groeten uit Berg en Dal
ons binnenste buitenland
Duivelsberg

Bent u op zoek naar rust en ruimte, naar prachtige bossen en indrukwekkende vergezichten, dan bent in Berg en Dal aan het goede adres, het is er allemaal in overvloed. Kom eens langs als u durft!


Albums / Duivelsberg / het natuurreservaat is zeer vogelrijk, van leeuwerik tot bonte specht, bijna alles wat vliegt treft men er aan

Over de beboste heuvelrug lopen diverse wandelroutes, sommige maken deel uit van lange trajecten, weer anderen zijn meer bedoeld als een kort ommetje. Welke men ook kiest, er is geen betere manier om even het hoofd leeg te maken. De natuurroute N 70 is de meest bekende van allen en staat keurig met paaltjes aangegeven. Het is echter geen blokje om, want het fraaie parcours heeft een lengte van maar liefst 15 KM. Tevens passeren er drie lange afstands wandelpaden de Duivelsberg, t.w. het Pieterpad, het Lingepad en het Streekpad Nijmegen. De schrijver Nescio (1882-1961) vertoefde ook graag op de Duivelsberg. Een paar aantekeningen uit zijn Natuurdagboek: "Valleitje rechts, kleine inzinking met gras met lange rij groote beuken, daarachter hooger oplopende wei naar de lucht. Pad naar de Duivelsberg, zeer stil. Kopje koffie voor het cafeetje De Duivelsberg. Kijk tusschen doorschenen blaadjes naar donker akkertje een eindje beneden, half in de zon, half in de schaduw. Daarna het hoogste punt gevonden, wazig panorama. Links het steile boschpad naar beneden, moest me aan de boomen vasthouden."

Categorie├źn