Groeten uit Berg en Dal
ons binnenste buitenland
welkom

Ooit kwam een schuivende landijsmassa tot stilstand op de plek die nu Berg en Dal heet. Het meegevoerde zand, opgestuwd tot een slordige 100 m boven NAP, bleef liggen en er ontstonden bergen, terwijl het smeltwater diepe dalen uitschuurde. En er kwamen mensen wonen en er werd gebouwd en het dorp groeide en groeide en de geschiedenis bepaalde dat het dorp de naamgever werd van de nieuwe gemeente Berg en Dal. U bent er van harte welkom! 


Albums / welkom / Kronenbitter

Aanvankelijk heette dit etablissement Tramzicht, omdat het gelegen was nabij het eindpunt van het Bergspoor. De fam. Leenders was de exploitant van het eerste uur. De uit Duitsland afkomstige Heinrich Kronenbitter werkte al enige tijd in de, achter het cafe gelegen, werkplaats voor glas in lood, toen hij de dochter van Leenders trouwde en vervolgens de zaak kon overnemen, die voortaan zijn achternaam droeg. Na tientallen jaren werd Kronenbitter opgevolgd door diens schoonzoon Henk Elders, die de inmiddels bekende naam Kronenbitter handhaafde, evenals de fam. Janssen, die het cafe in de jaren '60 overnam en er ook veel goede jaren kende.

Ofschoon de naam Kronenbitter al weer jaren van de voorpui is verdwenen, is het er nog steeds goed toeven. Inmiddels staat er Puur M op de gevel en kan men er bij gastheer en gastvrouw Maarten en Tessie heerlijk tafelen. Men biedt er een smaakbeleving aan, welke door de culinaire experts van Michelin is onderscheiden met een Bib Gourmand. Enfin, de kenners weten genoeg. Een aanrader dus!    

Categorie├źn